torsdag 24. september 2009

Fra spillseminaret 23. september

Jonas Svartberg Arntzen fra Drammensbiblioteket starta med å dele erfaringer fra deres spillarbeid. Drammensbiblioteket har vært tidlig ute med å prøve spill. Når det nå er flere bibliotek som hiver seg utpå, er det nyttig å høre fra noen som har prøvd spillkvelder/spillnetter og som har erfaring med den daglige driften rundt utlån av spill, bruk i biblioteket og utstyrshåndtering.

Om Drammensbiblioteket - Jonas Svartberg Arntzen ble intervjuet på Skype (videooverføring) av Tea Granhaug



Lydfilen fungerer i Firefox, men ikke i Explorer.

Trude Westby fra NITH, sitter i arbeidsgruppa for nasjonal spilldag og jobber aktivt både med spilling for studenter og utarbeidelse av en egen studiemodul på spill for bibliotekarer. Modulen er planlagt startet opp ved Høgskolen i Oslo våren 2010 og vil antageligvis bestå av 15 studiepoeng.

Trude forteller om Nasjonal Spilldag



Lydfilen fungerer i Firefox, men ikke i Explorer.

Trude brukte presentasjonen til Siri Tidemann-Andersen fra ABM-utvikling.

Spilldag 2009View more presentations from Karianne Aam.

Håvard Christensen fra Tumbleweed, et lokalt spillutviklerfirma, snakket om hvordan spillutviklerne tenker når spillene utvikles. Han snakket også om hvordan spill er bygd opp og hvordan sjangere defineres innenfor spill.

Håvard snakker om spillsjangere, oppbygging av spill og Tumbleweeds arbeid og ideer



Lydfilen fungerer i Firefox, men ikke i Explorer.

Presentasjonen "Hvordan tenker spillutviklerne og hvordan utvikles spillene

Under "Vil vite"-posten på programmet var vi så heldige at vi fikk to gutter på 13 og 14 år til å snakke om sine spillvaner og -erfaringer. Magnus og Eirik fortalte hvor lenge de har spilt, hva de liker å spille, hvorfor et spill er morsomt og hva det er som gjør at et spill er spennende og interessant nok.

Anne-Grethe Westjordet sitter i prosjektgruppa. Hun tok en praktisk gjennomgang av utstyret som er kjøpt inn. Hun fortalte også om egne erfaringer. Hun har rukket å prøve flere av spillene og å koble konsollen til TV'en. Hun viste også fram hvordan vi tenker å løse utlån av selve spillene.

Deretter var det klart for pizza til sultne medarbeider og spill i dataspillrommet! Alle prøvde seg på ulike spill. Vi prøvde ulike Nintendo DS-spill, vi prøvde å bowle på Wii, danse litt og Eirik var med oss og tok en flott gitarsolo på slutten av kvelden ;-)

Bilder fra spillinga kommer i en egen post!

[Lydfiler og presentasjoner er lagt ut med tillatelse fra innlederne]