torsdag 12. november 2009

Bidragsytere

Mange bidrar

Prosjektet vårt startet med søknaden om Storbymidler til Barne- og likestillingsdepartmentet. Da vi fikk midler derfra var det allikevel flere ting vi ønsket å få til innefor rammene til dette prosjektet. Vi har derfor etterhvert søkt flere om midler og vært så heldige å få tildelinger fra flere aktører. Denne sida er derfor en oversikt over hvem vi har fått midler og hjelp fra. Vi håper og tror at side vil vokse og bli lengre utover i prosjektperioden!

Barne- og likestillingsdepartmentet

Barne- og likestillingsdepartementet deler hvert år ut tilskudd til barne- og ungdomstiltak over hele landet. Hamar bibliotek og Hedmark fylkesbibliotek har, som et av to nye prosjekter, fått Storbymidler i 2009. Vi er tildelt 150 000,- og dekker selv 157 500,-. Prosjektet har et samlet budsjett på 307 500,-.

Formålet med tilskuddsordningen er å bedre oppvekst- og levekår for barn, ungdom, særlig ungdom i alderen 12-25 år, i de 23 bykommunene og de 7 utvalgte Oslo-bydelene som omfattes av ordningen. Bevilgningen skal benyttes til tiltak og prosjekter som retter seg mot barn og ungdom med spesielle behov, og mot utsatte ungdomsgrupper og ungdomsmiljø. Barn og ungdom med innvandrerbakgrunn står overfor spesielle utfordringer. Arbeid og innsats som fremmer integrering er høyt prioritert. Ordningen inneholder en særlig innsats rettet mot barn, unge og familier berørt av fattigdomsproblemer.

For selve søknaden kan du se her.

Senter for internasjonalisering av høgre utdanning, Grundtvig-programmet

Grundtvig er EUs program for samarbeid mellom institusjonar og organisasjonar som legg til rette for vaksne si læring gjennom eit stort mangfald av mulige brukarar, tema og arenaer for læring. Hentet fra SiUs hjemmesider.

To av medlemmene i prosjektgruppa har mottatt støtte til å delta på konferansen Internet Librarian International i London. Vi er tildelt 1619 euro per pers, som skal dekke opphold, reise og konferanseavgift.

Hedmark fylkesbibliotek

Hedmark fylkesbibliotek har satt av midler i inneværende år til prosjekter/midre samarbeidsprosjekter i Hedmark og som støtte til enkeltpersoner for deltakelse på kompetansehevingskurs/seminar. Bibliotekene kan søke støtte til eksisterende prosjekter eller planlagt samarbeid i inneværende år.

Vang er en avdeling ved Hamar bibliotek. Avdelingen ønsker å følge opp prosjektet direkte ved å investere i dataspillutstyr. Fordi det i søknaden til BLD kun forelå midler til innkjøp av utstyr ved hovedavdelingen, ble det søkt om midler til innkjøp også ved avdeling Vang. Vi er tildelt 30 000,- til innkjøp av dataspillutstyr.

Grafisk design

Elementene til logoen vår er designet av Tove Solbakken og May Britt Josten, og er digitalt fargelagt og bearbeidet av Tea Kristin Granhaug.

Spillnatta 2009

Til Spillnatta 2009 har vi fått ekstra hjelp til premier, mat og prøvespilling av spill.



Vi får også hjelp av flere frivillige på spillnatta

Studenter fra Digital Medieproduksjon og Opplevelsesproduksjon og Interaktive Medier (OPIM) ved Høgskolen i Hedmark:
Iselin Dahlberg
Olav Helland
Karianne Martinsen
Frank Navarsete
Andreas Rasmussen
Kristine Øygardslia

Hamar kommune:
Mailin Toft Kvifte