torsdag 11. juni 2009

Innst. S. nr. 320 (2008–2009) eller: hva mener familie- og kulturkomiteen om bibliotek og dataspill?

Bibliotekene har sin egen e-postliste som heter Biblioteknorge. Der diskuteres mangt og mye. Blant annet dataspill i bibliotek. Den 10. juni er det sendt inn et innlegg om familie- og kulturkomiteens innstilling til bibliotekmeldingen.

Ine Bertelsen siterer fra innstillingen:

"Komiteens flertall, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, viser til behandlingen av Dataspillmeldingen (St.meld. nr. 14 (2006–2007), jf. Innst. S. nr. 79 (2008–2009)). Dataspill er i dag en viktig del av barn og unges kultur. Bibliotekene kan bidra til å skape sosiale og trygge rammer rundt dataspill og samtidig gi dette kulturuttrykket en rettmessig plass i lokale aktiviteter.Flertallet vil peke på at også kunnskap om dataspill må inngå som en del av den nødvendige kompetansehevingen i biblioteksektoren, slik at norske folkebibliotek blir istand til å arrangere kulturaktiviteter rundt dataspill. Flertallet viser i den forbindelse til Buskerud fylkesbibliotek, som låner ut "dataspillsett" med alt som trengs for å sette opp dataspillmuligheter i et bibliotek. Dette bidrar både til aktivitet i biblioteket og økt kompetanse hos personalet.

Flertallet vil også peke på at det finnes opphavsrettslige problemer rundt bruken av dataspill i bibliotekene, som må finne sin løsning."

Dette er bra! Prosjektet vi er inne i satser nettopp på dette med å skape sosiale og trygge rammer rundt dataspill og vi ønsker å behandle dataspill som et kulturelt uttrykk på lik linje med andre uttrykk som for eksempel bøker.